Omgeving

Das kleine Glück

Vakantiewoningen

Omgeving (tekst onder foto's)

Het meer van Butgenbach:

Ligt op wandelafstand. De berm net voor de vroegere houtzagerij (achter de woning) is een oude spoorweg. Als je met je rug naar de vakantiewoning staat en je gaat op de RAVeL 45A (oude spoorweg die niet meer in gebruik is en omgebouwd is naar een fiets- en wandelpad) naar rechts, kom je na een half uurtje uit aan het begin van het meer.

Het riviertje achter ons bosje is de Warche. Op dit riviertje is een stuwdam gezet en dat is dus het meer van Butgenbach.

 

Het wandelleerpad van Heppenbach:

Is een wandelleerpad in het bos waar ook kinderen die niet graag wandelen met hun volle goesting wandelen. De wandeling is 2,6km lang en duurt een tweetal uur (rustpauze inbegrepen). De kinderen ontdekken vanalles over de natuur en kunst en zullen zonder morren (zelfs met volle plezier!) de 2,6km uitstappen. (www.natagora-bnvs.be). De startplaats ligt op 8 km van Das kleine Glück, adres: Zum Jagdhaus, 4771 Heppenbach (50.359251 N, 6.233525 E).

 

Robertville (het meer en het kasteel van Reinhardstein):

Het meer van Robertville ligt op ± 15 km en het kasteel ligt op ± 19 km van de woning. Het kasteel is de moeite om te bezoeken maar voor de openingsuren kijk je best op de website (www.reinhardstein.net).

 

Plopsa Coo:

De ideale uitstap voor het hele gezin! Zowel ouders als kinderen zullen een aangename dag beleven. Website: www.plopsa.be/plopsa-coo en www.coo-adventure.com voor Cookayak.

 

Monschau:

Monschau is een gezellig stadje in de Duitse Eifel. U vindt hier mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, knusse terrasjes en goede restaurants. Voor een dagje weg een prima keus, ook met kinderen. Website: www.monschau.de

 

Krippana:

Een ontdekkingsreis door tijden en culturen.Beleef de grootste en belangrijkste tentoonstelling van kerststallenkunst van Europa. Belangrijke verzamelingen kerststallen met landschap, mechanische kerststallen en een kerststal buiten met levende dieren verschaffen u inzage in fascinerende culturen. Zo worden bijv. in een uitzonderlijke tentoonstelling de werken van Shona-kunstenaars uit Zimbabwe getoond. Website: www.arskrippana.net

Op deze site bevindt zich ook nog het grootste modelspoor van Europa, ArsMineralis (winkel van mineralen), ArsFigura (poppendokter), ArsArdenn (1500m² kunsttentoonstelling).

 

Dierenpark Hellenthal:

Erg mooi dierenpark! Je bent er de hele dag zoet. Voor gezinnen met kinderen is dit een erg leuk park. Je kunt gewoon tussen de herten lopen en ze voeren en er is een gedeelte met konijntjes en vele andere (wilde) dieren. Verder zijn de roofvogels (met demonstratie) erg indrukwekkend. Greifvogelstation-Hellenthal is een van de grootste en oudste roofvogelstations in Europa. De meeste dieren zitten hier niet zo opgesloten als in de meeste dierenparken. Website: www.greifvogelstation-hellenthal.de

 

Botrange:

Het ‘signal de botrange’is het hoogste punt van België (694 meter boven de zeespiegel) volgens de ene. Anderen beweren dat dit Weisser Stein is in Mürringen (deelgemeente van Büllingen). Hier is ook een natuurcentrum en natuurpark. Website: www.botrange.be

 

Natuurgebied Weisser Stein:

Wat het hoogste punt van België zou zijn maar daar bestaat dus wat controverse over. Andere bronnen beweren dat de Botrange het hoogste punt is (zie wikipedia).

Feit is dat het een mooi wandelgebied is in de gemeente Mürringen.

 

Baraque Michel:

Is een gekend punt in België met de gekende herberg waar men iets kan eten en wat meer over de legende er rond vernemen.

 

Francorchamps:

Het alom gekende racecircuit. Het Circuit van Spa-Francorchamps, gelegen in de prachtige, groene omgeving tussen Stavelot, Malmedy en Spa, schouwtoneel van zovele topprestaties van auto- en motorrenners, wordt door een groot aantal renners nog altijd beschouwd als het “mooiste circuit ter wereld”.

 

Abbaye de Stavelot:

Museum van het circuit van Francorchamps. In het museum in de prachtige, overwelfde kelders van de abdij, wordt de prestigieuze geschiedenis van het circuit opnieuw levendig voorgesteld. Onuitgegeven visuele documenten, didactische borden en een constant vernieuwde voorstelling van uitzonderlijke voertuigen brengen de passie voor de competitie opnieuw naar boven, vanaf de pioniertijd tot op heden : Ferrari, March, Chevron, Porsche, Cooper, …. . Website: www.abbayedestavelot.be

 

Het Ardennen offensief:

U zit hier midden in het gebied waar het Ardennen offensief heeft plaats gevonden. In de bossen van Rocherath (± 7 km) is er een rondgang waar men nog overblijfselen van de kraterinslagen en loopgraven kan zien.

In Baugnez (website: www.baugnez44.be) is er ook een interessant museum over het Ardennen Offensief.

Verder staan er overal langs de weg gedenktekens en monumenten van de tweede wereldoorlog.

Dichtbij Krippana zijn nog overblijfselen van de Siegfriedlinie (Westwall) te vinden (50.340478N, 6.402691E).

 

Winter- , lente- , zomer – en/of herfstwandelingen:

In een prachtig landschap met mooie bossen en meren of riviertjes.

 

Vissen op forel in rivieren:

Om te vissen op rivieren (ook het riviertje achter het huis) en het meer van Bütgenbach: info in de toeristische dienst van Bütgenbach, Marktplatz, 4750 Bütgenbach (± 6 km).

 

Vissen op forel in vijvers:

Om te vissen op forelvijvers zijn er een paar mogelijkheden. In Weywertz zijn 2 forellenvijvers (zum Warchetal en An der Janskaul) en een in Ligneuville.

 

Zwemmen:

Openlucht zwemmen en zonnen kan in het meer van Bütgenbach of Robertville.

Overdekt zwemmen kan in Bütgenbach en in Sankt Vith. Website: www.st.vith.be/sfz/schwimmbad/).

 

Duitsland:

U zit hier op ± 8 km van de Duitse grens. Een dagje Duitsland is dus niet veraf. Bvb. Kronenburg of Monschau .

 

Luxemburg:

U zit hier op ± 36 km van de Luxemburgse grens. Een dagje Luxemburg is altijd een goed idee. Bvb. Clervaux en Vianden.

 

Het militair oefengebied van Elsenborn:

Is de moeite waard om eens te gaan bekijken. Van aan de rand weliswaar want dit is niet toegankelijk voor onbevoegden. Op ± 8 km van de woning.

 

Railbike:

Een toeristische attractie waarbij men op draisines of railbikes langs een stuk van de oude Vennbahn rijdt, een spoorweg die het station van Kalterherberg verbindt met dat van Sourbrodt. Het parcours bestaat uit een stuk spoorweg van +/- 7 km tussen de twee stations. De deelnemers leggen de afstand in één richting af, en daarna in de andere, op hun eigen ritme. Het traject loopt door de Hoge Venen. U rijdt door prachtige landschappen, typisch voor de streek. Website: www.railbike.be

 

Forestia-Theux

 

Alpine skipistes

 

Langlaufpistes

 

Enz…

 

Enz…

 

© 2015 DAS KLEINE GLÜCK - VAKANTIEWONINGEN